Köp konst och förgyll ditt hem

Konst förgyller, lyfter upp och förädlar ett rum. Genom konsten kan du forma ett utrymme med ett specifikt uttryck eller skapa en viss stämning. På Galleri Stockholm hittar du allt från oljemålningar till skulpturer i glas.

När man köper konst till sitt hem, företag eller sina samlingar är det endast fantasin som sätter gränser. Kanske vill du ha flera tavlor på samma vägg, köpa en skulptur eller låta en stor tavla ta upp ett utrymme helt själv.

Joakim Allgulander - The challenge köpa konst online.

The Challenge är ännu ett inspirerande motiv av Joakim Allgulander.

Oljemålningar

Någonting som kan vara bra att tänka på när man köper oljemålningar är att man i regel kan ha större konstverk än man tror – det gäller även i mindre hem. Ett vaket sätt att nyttja en vägg är att exempelvis låta en stor oljemålning agera huvudtavla i ett rum. På så sätt blir den pricken över i:et i inredningen.

Ett tips är också att tänka kreativt och inreda med diptyker och att använda korrekt belysning för att få konsten att komma till sin rätt.

Galleri Stockholm har fantastiska oljemålningar i alla storlekar. Några namn som kan nämnas är den kända samtidskonstnären Joakim Allgulander, vilken bland annat jämförs med stora namn som Gerhard Richter, och Angelica Wiik, en spännande konstnär med ett helt unikt uttryck i sina oljemålningar där hon ofta blandar in glitter och teaterstämning.

Petter Thoen Champagne köpa konst på Galleri Stockholm.

Champagne av Petter Thoen.

Litografier

När du köper litografier investerar du samtidigt i att skapa ett spännande hem. Litografier är originalkonst som tillverkas för hand av konstnären själv, enligt den gamla skolan.

Vissa konstnärer kan inte ens tänka sig att använda den modernare varianten giclée, utan sällar sig helt till den äldre tekniken litografi.

Några konstnärer värda att nämna i sammanhanget är Ernst Billgren, Angelica Wiik, Ardy Strüwer, PG Thelander samt konstprofessor Ulf Gripenholm.

Champagne är den senaste litografi som Galleri stockholm tryckte tillsammans med popkonstnären Petter Thoen, även han föredrar litografier framför andra trycktekniker.

Skulpturer

Skulptur av Frank Olsson på Galleri Stockholm köp konst.

Trädgårdsskulptur av Frank Olsson.

Skulpturer uppskattas ofta för att vara en så mångfacetterad konstform. En skulptur kan nämligen likaväl hänga på väggen som att stå på en piedestal, på ett bord eller i trädgården som prydnad. Skulpturens material skiftar dessutom från konstnär till konstnär, likaså tillverkningsmetoden.

Vissa konstnärer, som Frank Olsson, föredrar ofta att skapa kallgjutna skulpturer i gjutmassa eller använder sig av laserskuret stål som efterbehandlas. Han leker också med kompletterande skuggor i sin konst. Frank Olsson gör även utomhusskulpturer i storleken en meter samt i verklig storlek, skala 1:1.

Andra konstnärer, som Kjell Engman, föredrar att jobba med glas.

Glaskonst är fascinerande i sig eftersom konstnären bland annat måste tänka på hur ljus bryts i glasets olika former och färger när de skapar. Det är just därför som exempelvis Kjell Engman skapar skulpturer utifrån sitt kända motto: Glas äter ljus.

Kändiskonstnären Caroline af Ugglas har också skapat en skulptur av en känga i glas som kan stå för sig själv eller fungera som vas.

Dmitry Savchenko – Fotokonst – Mystical Gothic Quarter. Barcelona. Köp konst.

En modernare fotokonst av Dmitry Savchenko.

Fotokonst

 Fotokonst är ett allt mer uppskattat och modernt konstinslag i hemmet. I fotokonsten får betraktaren en unik insyn i hur konstnären fångar och ser ett specifikt motiv eller ögonblick. Men viss fotokonst handlar mer om att konstnären har fångat en stämning, snarare än ett specifikt motiv. Då vill man att betraktaren ska se bortom det som syns och istället känna in tavlan.

När du vill köpa fotokonst har Galleri Stockholm en rad konstnärer. Bland annat har världsberömda fotokonstnär Dmitry Savchenko en permanentutställning på Galleri Stockholm. Han slog igenom med fotografier av ballerinor, ofta i slottsmiljöer och palats.

Jonny Ullström är även han en talang inom fotokonst och har bland annat gjort en spännande serie med Stockholmsmotiv. Och för den som vill köpa konst med tuffare attityd skapar konstnär Per Mikaelsson fotokonst på råplåt, vilket får motivet att se levande ut i rätt belysning.

Linnea Skogh Galleristockholm.se

Linnéa Skogh
Copyright © Galleristockholm.se