present-ikon Middagsbjudning

En personlig gåva i form utav ett konstverk

Går du och funderar på en lämplig gåva för en middagsbjudning? Blommor och en flaska vin i all ära – tänk så glädjande att få en mer långvarig och personlig gåva i form utav ett konstverk! En i grund och botten så fröjdefull sak som att bli bortbjuden på middag kan lätt förvandlas till ett stressmoment om man känner sig villrådig till vad som kan vara en lämplig gåva. Men räds ej! Vi på GalleriStockholm.se guidar dig till en garanterat glädjeväckande gå-bort-present.

Middagsbjudning

Vad, mer specifikt, kan lämpa sig undrar kanske ni? Låt oss bereda er med ett par goda exempel.

Glaskonst

Glaskonst gör sig alltid väl som gåva i finare sammanhang. Det är svårt att misslyckas med ett vackert lätt och luftigt konstglas och signalerar dessutom elegans på ett svårslaget vis. En vacker ljusstake av Lena Bergström kan passa riktigt bra.

Små trevliga konstverk

Det finns många tavlor i det lite mindre formatet som kan passa bra som gåva. Bert-Håge Häverös skärgårdsmotiv är trevliga middagspresenter. De mindre motiven som ligger på cirka 1500 kronor kan ju vara en passande gåva. Även Bo-Erik Lundqvists roliga motiv med läckra drinkmotiv kan passa bra. Peter Dahl är älskad av nästan alla konstkännare i vårt avlånga land. Kanske hans litografi Bokbugg som är ett konstverk med en lite festligare stämning kan passa. En Ardy Struwer-litografi är perfekt för dig som ska på vegetarisk middagsbjudning. Hans ”Dreaming aubergine” känns väl som en riktig home-run i det sammanhanget!

Exempel på hälsning till middagsgåvan

Extra personligt blir presenten med en hälsning A tergo, det vill säga en hälsning till mottagaren. Denna italienska term syftar till när man skriver på baksidan av en tavla – något som gjorts av konstnärer själva och köpare av konst sedan flera hundra år tillbaks – när man vill sända en vacker hälsning till mottagaren.
Ett stort och varmt tack för den fantastiska middagen
Ett konstverk som gåva till dig
Från dina vänner
En tavla som minne av denna storslagna middag
Ett genuint tack från hjärtat
Hälsar dina barn och barnbarn
Ert eget förslag på en hälsning "a tergo" som skrivs på baksidan av tavlan till födelsedagsjubilaren!

Detta gör gåvan mer personlig.

Vilken hälsning skulle passa din jubilar?

Varför konst som middagsgåva?

 • Långlivad gåva

  Det vackra i att ge bort konst är att gåvan förmodligen varar ett par hundra år längre än både blombuketter och vinflaskor sammantaget.

 • Brett utbud

  GalleriStockholm.se erbjuder ett brett utbud av alltifrån originalmålningar till prisvärda litografier, glaskonst och giclée-tryck. Du kan i högsta mån av bekvämlighet inhandla lämplig gåva via vår webbshop. På så vis är du alltid ett knapptryck bort från en tidlös gåva som smidigt fraktas till ditt närmaste utlämningsställe. Du kan i högsta mån av bekvämlighet inhandla lämplig gåva via vår webshop. På så vis är du alltid ett knapptryck bort från en tidlös gåva som smidigt fraktas hem till ditt närmaste utlämningsställe.

 • Den perfekta och värdiga gåvan

  Kika runt själv i lugn och ro så kommer du nog snart finna den perfekta gåvan värdig middagar i nobelklass.

 • En personlig gåva

  I vårt sortiment kan du enkelt hitta din middagsvärds favoritkonstnär – här finns både inhemsk och internationell konst. För att förhöja det personliga anslaget i gåvan kan du enkelt göra en inskription a tergo. Denna italienska term syftar till det uråldriga greppet att helt enkelt skriva en hälsning på tavlans baksida – på så vis har middagsbjudningen blivit för alltid förevigad. Eller ja, så länge tavlan lever kvar.

 • Kika runt i lugn och ro

  Nu behöver du självklart inte vara så övertydlig i ditt val av middagsgåva. Kika runt själv i lugn och ro så kommer du nog snart finna den perfekta gåvan värdig middagar i nobelklass. Galleristockholm.se är adressen, vårt mål är att se till att ni kan trivas och glädas åt konsten vi tillhandahåller och vi är övertygade om att ni kommer göra just det vid nästa middagsbjudning!

Frågor? Kontakta oss