Mikael Persbrandt

Mikael Persbrandt är inte bara en känd skådespelare inom teater, film och TV, utan även en erkänd konstnär.

Är du intresserad av att köpa Mikael Persbrandts konst? På GalleriStockholm.se hittar du ett stort utbud av Mikael Persbrandts begränsade upplagor.

Se vår avdelning: Oljemålningar och tavlor i Stockholm.

Vill du beställa en orginalmålning kontakta oss. Vi köper även in oljemålningar eller tar försäljningsuppdrag. Läs mer

Mikael Persbrandts konstverk

Mikael Persbrandt – Portfölj – Vi ser på dig 12.600 kr

Mikael Persbrandt – Vid sjön 4.500 kr

Mikael Persbrandt – Saknaden 4.500 kr

Mikael Persbrandt – Rus 2 4.500 kr

Mikael Persbrandt – I skogen 4.500 kr

Mikael Persbrandt – Logen 4.000 kr

Mikael Persbrandt – Bacon 4.000 kr

Mikael Persbrandt – De Andra 3.500 kr

Mikael Persbrandt – Chanel 4.500 kr

Mikael Persbrandt – Demoner 4.000 kr

Mikael Persbrandt – Maria 4.500 kr

Mikael Persbrandt – Fjärde steget 4.000 kr

Mikael Persbrandt – Pojke i vatten 4.500 kr

Mikael Persbrandt – Pojke på tåg 4.500 kr

Mikael Persbrandt – Restaurangen I 4.500 kr

Mikael Persbrandt – Rus 4.500 kr

Mikael Persbrandt – Vasko 4.500 kr

Mikael Persbrandt – Svinet 4.000 kr

Mikael Persbrandt – Gossip 3.500 kr

Mikael Persbrandt – Besöket – Slutsåld 3.500 kr

Mikael Persbrandt – Storm – Slutsåld 5.000 kr

Mikael Persbrandt – Gentlemens Restroom – Slutsåld 25.000 kr

Mer om Mikael Persbrandt

Mikael Persbrandts konst

Mikael Persbrandts intresse för konst har sina rötter i hans uppväxt då hans mor var konstnär. I en intervju har han berättat om hur han växte upp omgiven av doften av terpentin, vilket antyder att konst alltid har varit en del av hans liv. Vid 19 års ålder ansökte han till Kungliga Konsthögskolan men blev inte antagen och valde därför istället att fokusera på skådespeleri och teater.

Men konsten alltid haft en närvaro i hans liv och har tydligt influerat hans egna kreativa strävanden. Under senare år har Persbrandt återigen börjat fokusera mer på sin konst och blivit alltmer aktiv som konstnär vid sidan av sin skådespelarkarriär.

Vad för konstnärlig stil har Mikael Persbrandt?

Mikael Persbrandt målar i en expressionistisk stil, vilket innebär att hans verk kännetecknas av starka färger, kraftiga penseldrag och en intensitet som förmedlar hans inre känslor och upplevelser. Persbrandts verk är ofta laddade med emotionell energi och visar på en djup koppling mellan hans inre värld och det han skapar på duken

Se Mikael Persbrandts utställningar här.

Varifrån hämtar Mikael Persbrandt inspiration till sin konst?

Persbrandt hämtar inspiration till sin konst från naturen och mänskliga gestalter, vilket återspeglas i hans val av motiv som ofta inkluderar organiska former och symboliska element. Hans erfarenheter och känslor från film- och teaterlivet återspeglas ofta i hans verk.

Hans konst speglar hans personliga och emotionella uttryck. Persbrandt använder konsten som ett sätt att utforska och uttrycka sina innersta känslor och tankar vilket gör hans verk djupt personliga och eftertraktade bland samlare.

Hans karriär

Mikael Persbrandt föddes den 25 september 1963 i Jakobsberg utanför Stockholm. Inom teatervärlden har han medverkat i flera pjäser på Kungliga Dramatiska Teatern samt på andra scener som Stockholms stadsteater, Teater Galeasen, Teater Plaza, Vasateatern och Maximteatern. Sedan maj 2012 är Mikael Persbrandt delägare i Maximteatern i Stockholm. Han har även en bakgrund som balettdansör. 

Persbrandts kanske mest kända roll är den som Gunvald Larsson i de moderna Beck-filmerna om kriminalpolisen Martin Beck. Han har även spelat Jan Guillous karaktär Carl Hamilton på film. Mikael Persbrandt är just nu aktiv med föreställningen Dödsdansen som han gör tillsammans med Lena Endré och Thomas Hanzon.