←  Gå tillbaka till Stig-Åke Lund

Stig Åke Lunds bästa konstminne

Intendenten på Kulturhuset såg en av mina utställningar och skrev en artikel om mig i tidskriften Form där jag fick kontakt med redaktören som varit i USA på en Craft Council. Han introducerade mig till flera av sina kollegor där. En viktig person var Carolyn Berger med sin gallerikedja Hemingway Galleries. Carolyn visade min konst för de stora muséerna i Boston, Philadelphia, New York och Worchester.

En av Carolyns kontakter var en svensk professor i Collage of Art, Philadelphia. Han inbjöd mig att ta hand om sina “freshmen” för att lära dem lite om “art from abroad” och särskilt Sverige. Den svenska professorn är gift med en kompositör och altviolinist i Philadelphia Orchestra under ledning av Eugène Ormándy. Jag är själv musiker så vi hade mycket att tala om.

Tillbaka i New York besökte jag Museum of Modern Art och där finns jag nu representerad med två verk. Åter i Sverige besökte jag Nationalmuseum Per Bjurström som köpte ett grafiskt blad och en miniskulptur. De är numera flyttatde till Moderna Muséet i Stockholm.