←  Gå tillbaka till Niclas Thalberg

Niclas Thalbergs bästa konstminne/Anekdoter

Mitt bästa konstnärsminne är på Världsutställningen i Kina.

Jag stiger in i entrén och tittar mig runt. Där inne till vänster direkt så hänger mina alster. Ljuset från ett fönster gör att mina målningar blir magiska och får ett enormt djup. Känslan för mig blir överväldigad och jag känner en känsla i kroppen av enormt välbehag nästan som en uppenbarelse från gud.

Att få vara här och representera vårt land Sverige gör mig enormt stolt. Att få denna möjlighet efter så många års skapande gör att jag känner mig speciell och lyckad att man aldrig ska ge upp det man brinner för.

Det är ju historia jag skapar och som alltid kommer finnas kvar. Detta är min uppgift i livet och som ska få många människor att känna kärlek glädje o en längtan som speglar sig i mina målningar.

/ Niclas