←  Gå tillbaka till Stefan Wentzel

Stefan Wentzels Bästa konstminne

Stefan Wentzel profil rundDet är svårt att sätta fingret på ett enstaka minne då nästan alla mina målningar baseras på mina eller andras minnen och historier. Det är intressant hur utvecklande det kan vara och hur mycket idéer man kan få bara av att lyssna på andras livshistorier.

Inspiration

Även omgivningen ger mig massor av inspiration. Skogen och stadsmiljöer är ett stort intresse, mycket detaljer ska det vara. Jag kan se en spricka i asfalten eller ligga och stirra på moln en hel dag och få massor av inspiration. En gång fick jag en idé till en tavla av ett märke i badrumsgolvet.

Betydelsefulla minnen

Jag har två starka minnen som dröjt sig kvar och som har varit betydelsefulla. Den ena är den första utställningen jag hade i Gamla Stan i Stockholm och den andra var när jag började måla muralmålningar igen d.v.s. stora väggmålningar.
Vid båda tillfällen var jag fruktansvärt nervös men i slutändan gick det väldigt bra och jag lärde mig mycket. Det i sin tur satte grunden för att jag vågade satsa på det jag älskar att göra och sedan dess har jag bara blickat framåt.