Efva Attling

Efter en 12-årig karriär som modell för Eileen Ford och därefter som sångerska och låtskrivare återvände hon till arbetet som formgivare.
Läs mer

Mer om Efva Attling

Efva Attling är mest känd för modernt silversmide men arbetar även med glas vilket är en mångårig svensk tradition.

Silversmed

Efva Attling (f. 1952) gjorde sitt första smycke när hon var elva år. Vid 16 års ålder var Efva Attling elev till en av Sveriges främsta silversmeder.

Karriär

Efter en 12-årig karriär som modell för Eileen Ford och därefter som sångerska och låtskrivare återvände hon till arbetet som formgivare. Efva Attling har designat kläder för egna varumärket “Pretty Pregnant”, för Levi’s och H&M och glasögon för Scandinavian Eyewear. Sedan 1996 designar hon smycken för egna varumärket Efva Attling Stockholm.

Amor Vincit Omnia

Efva Attlings lyxkollektion för Orrefors. Amor Vincit Omnia – kärleken övervinner allt – är namnet på Efva Attlings första glaskollektion för Orrefors. Det är en kollektion som andas lyx, tvåsamhet, kärlek och bröllopsgåva. Glasen är en stilren symbios mellan de två materialen kristall och silver. Runt glasens ben vilar en handgjord silverring med inskriptionen Amor Vincit Omnia.

Efva Attling har formgivit både glasen och silverringarna och i med sitt stilsäkra formspråk har hon lyckats sammanföra modernt silversmide med mångårig svensk glastradition.

”Mitt samarbete med Orrefors är en stor utmaning för mig som designer. Glas är så nödvändigt vackert och det är oerhört spännande att få arbeta med kunniga människor som leder vägen för mina idéer”. säger Efva Attling.

”I min första serie glas, Amor Vincit Omnia, har jag valt att lägga till attribut i antingen silver eller vitguld och diamanter. Alla glas har också ljud! Skål för kärleken!”

Orrefors

För Orrefors är detta ett led i en förändringsprocess som pågått de senaste åren. Att samarbeta med externa formgivare skapar förnyelse och ger dynamik till varumärket. Från att fokus tidigare har legat på den traditionellt tunga kristallen, är målet nu att bredda utbudet och nå ut till nya målgrupper.

”Vi ser samarbetet med Efva Attling som ett steg i vår förändringsprocess och vi är mycket nöjda med hennes kollektion för Orrefors. Det känns spännande när två olika kompetensområden möts. Då skapas ofta spännande lösningar. Hennes idéer inom silversmide och vår kunskap inom glas blir ett oslagbart möte,” säger Magnus Andersson, VD för Orrefors Kosta Boda AB.

Amor Vincit Omnia finns i flera olika utföranden:

Amor Vincit Omnia Champagne Flute, 2-pack

Ett högt, modernt champagneglas, perfekt för brudparets skål på bröllopet. Levereras i en sidenklädd förpackning i en romantisk rosa nyans. Varje glas bär en handsmidd silverring med inskriptionen Amor Vincit Omnia i skrivstil vid sidan av Efva Attlings signatur.

Amor Vincit Omnia Champagne Coupe, 2-pack

En öppen champagneskål som för tankarna till art déco, lyx och romantik. Levereras som 2-pack i en cremefärgad, sidenklädd ask med lyxig stoppning. Även dessa glas bär en silverring med inskriptionen Amor Vincit Omnia i skrivstil vid sidan av Efva Attlings signatur.

 

Christopher Scott
Copyright © GalleriStockholm.se