←  Gå tillbaka till Sara Flodén

Efterfest med statsministrar och kungligheter

”Mitt bästa konstminne är nog när jag jobbade med nobelfesten. När alla gästerna kom och allt var färdigt.”

Sara Flodén talar varmt om minnena från hennes arbete med efterspelet för Nobelfesten. Dessa efterfester är kanske det mest exklusiva och celebra man kan uppleva, de få som får äran att stå på listan det vill säga, och dessa har Flodén tillsammans med ett team om cirka tjugo personer fått nöjet att arbeta med och utforma. Uppdraget har gått ut på att bygga miljöer utefter ett tema.

Sara Flodén rund

”Alice i underlandet var en favorittema. Gjort det ett antal år, fantastiskt roligt.”

Platsen för den exklusivaste bland exklusiva fester varierar beroende på vilken studentkår som är värd just det året. Ytterligare en ynnest till detta uppdrag är att få vara med på själva festen. Och att få se kungligheter, politiker och nobelpristagare festa i egenhändigt designad miljö måste såklart vara svårslaget. På dessa efterfester råder naturligtvis fotoförbud, men många skulle nog gladeligen vara en fluga på väggen när dessa kungligheter och celebriteter får slappna av på riktigt, undan pressens lystna linser.
”Jag har sett en före detta statsminister ha trevligt… och det är jätteroligt. Allt det här med konst är ju så, så roligt. Att ha ett tydligt mål att jobba mot för att sedan slå upp portarna till den anstormande hopen.”

Men faktiskt, när allt kommer omkring finns det ett minne som slår till och med arbetet med nobelfestligheterna. Nämligen hennes första stora utställning hösten 2017 – en akvarellutställning på Västra Kanalgatan i Södertälje.

”Det är nog mitt största minne. När jag öppnade dörren med över hundra verk bakom mig. Succé!”