←  Gå tillbaka till Jeanette Karsten

Jeanette Karstens bästa konstminne

Ett starkt konstnärsminne var när jag hade en stor separatutställning på Galleri Biz Art i gamla stan som jag drev med en annan person på 90 talet. Ingrid Bergman som vid tiden var gift med Ingemar Bergman kom in och ville köpa ett tavla föreställande Dramaten som jag hade målat. Den var tyvärr redan såld o inte längre till salu. Hon bad mig dock få köparen att ångra sig men han vägrade dra tillbaka köpet.

När det inte var möjligt bad hon mig måla en ny tavla m. samma motiv och återkom till galleriet igen. Men hon hade fastnat för den första tavlan som för övrigt var underlaget till 3000 vykort som Dramaten beställde samma år av mig. Det resulterade i att hon köpte en hel hög av vykort i Dramatens biljettlucka och gav honom i present!

Det var ett mycket personligt o givande möte med henne som jag aldrig kommer att glömma!

/Jeanette Karsten