Lina Lundberg

Lina Lundberg


Läs mer

Lina Lundbergs konstverk

Mer om Lina Lundberg

Lina Lundberg
Det är mötet som inspirerar Lina Lundbergs glaskonst. Mötet mellan människor men också mellan olika material. Hennes uttrycksfulla formspråk och vågade kombinationer av material är en viktig del i vad hon är idag.

 

Lina Lundbergs yrkesval präglades tidigt då hon kommer från en konstnärsfamilj där skapandet och det konstnärliga alltid har varit närvarande. Hennes utbildning kommer både från Sverige och England. Hon erhöll 2005 en BFA (Bachelor of Fine Art) i Produktdesign från Designhögskolan i Pukeberg, idag en del av Linnéuniversitetet. Efter det studerade hon även Glasdesign. Lina har även varit utbytesstudent vid Kent Institute of Art and Design där hon studerade smyckesdesign. Hon är även medlem i den Berlin-baserade designgruppen Spreeglanz.

 

En av Linas mest uppskattade kollektioner är Spectra som är en serie smycken i kristall där Lina förenar sina två passioner, glaskonst och smyckesformgivning. Lina säger själv om kollektionen: ”- Att lyckas ta vara på och inte gå vilse i glasets förföriska karaktär har varit min stora utmaning, berättar Lina Lundberg. Varje del av mina smycken är handgjord och det ligger mycket omsorg i
själva arbetet. I utvecklingen av kollektionen Spectra har jag fått möjlighet att ta vara på Målerås hantverkares exceptionella skicklighet.”

 

Lina har ytterligare serier med glaskonst, bland dessa märks Black Bird och Love Birds. Det spännande med dessa två serier är att två olika glastekniker, centrifugerat och frihandsblåst glas har använts. En frihandsblåst fågel har placerats på glaskonstens kant med magnet.

 

Lina Lundberg är knuten till Målerås sedan 2011. På GalleriStockholm.se är vi stolta och glada över att kunna presentera hennes glaskonst och smycken.

Rasmus Hammarlund

Copyright © Galleristockholm.se